Forskerpark inviterer gymnasieelever indenfor i laboratorierne

Her får eleverne mulighed for at komme helt tæt på forskningen i tre højteknologiske virksomheder i forskerparken i Hørsholm.

Forskningens Døgn i Scion DTU

Dagene fra den 24.–26. april står landet over i forskningens tegn. Her løber den landsdækkende videnskabsfestival, Forskningens Døgn, af stablen, der har som mål at gøre forskningen mere tilgængelig for den brede befolkning og derigennem skabe større forståelse for forskningens betydning for samfundet og vores hverdag.
For tredje år i træk deltager forskerparken Scion DTU med et arrangement, hvor elever fra de nordsjællandske gymnasier får mulighed for at opleve, hvordan forskningen foregår i praksis i tre store biotekvirksomheder, der arbejder med avanceret teknologi i hverdagen.
Det foregår fredag den 25. april i forskerparkens afdeling i Hørsholm, hvor dagen blandt andet byder elever og lærere på hands-on-besøg hos allergivaccine-producenten ALK-Abelló, DHI, der forsker i vand, miljø og sundhed, og levnedsmiddelproducenten Chr. Hansen, hvor eleverne får mulighed for at få hænderne ned i ostekarret, efter at de har hørt om den ret komplicerede proces, det er at lave ost.

Vigtigt samarbejde mellem virksomheder og gymnasier

I år deltager elever og lærere fra gymnasierne i Gribskov, Nærum, Rungsted og Birkerød. På Gribskov Gymnasium sender man både en biologi- og en bioteknologiklasse, og for biologilærer Lars Jacobsen er dagen en del af elevernes læringsproces.
”Det interessante for os er at komme ud og besøge nogle tunge bioteknologiske virksomheder og opleve, hvordan tingene foregår i praksis. Samtidig er det vigtigt, at vi får noget med hjem, som vi kan bruge fremadrettet i undervisningen,” siger Lars Jacobsen.
Han peger desuden på, at arrangementet er en god mulighed for at inspirere de elever, der overvejer at gå i en naturvidenskabelig retning, når studenterhuen er i hus.

Hos Chr. Hansen, der fremstiller fødevareingredienser til det globale marked, glæder man sig til at åbne laboratorierne for eleverne for en enkelt dag.
”Chr. Hansen har tradition for at have en tæt relation til uddannelsesinstitutionerne, ikke kun fordi vi har et samfundsmæssigt ansvar, men også fordi vi har en klar interesse i at udbrede kendskabet til fødevareingredienser i almindelighed og positionere vores egen virksomhed i forhold til kommende medarbejdere. Derfor er det oplagt for os at være med igen i år,” siger Helle Rexen, kommunikationskonsulent hos Chr. Hansen.
Scion DTU er landets største forskerpark og huser godt 200 højteknologiske virksomheder indenfor primært medico, biotek og cleantech. Virksomhederne er fordelt på tre adresser i henholdsvis Lyngby (DTU’s campus), Hørsholm og Risø.

jbj