Ofte stillede spørgsmål

Hvem er DTC for?

Hardware startups: Nyetablerede virksomheder, der arbejder med at udvikle fysiske produkter.
Teamet bag virksomheden skal have besluttet sig for at fokusere 100% på at udvikle deres idé til en levedygtig virksomhed, og skal kunne se en stor værdi i at blive en aktiv del af et fællesskab for hardware iværksættere.

Hvad er kriterierne for at komme med?

Se sektionen ’Kriterier’.

Hvad er kriterierne for at vinde?

Se sektionen ’Kriterier’.

Hvad koster det?

Ingen penge/andele, men noget tid. Selvom vi gør alt, hvad vi kan for at holde det administrative på et minimum, så kræver deltagelse i DTC, at man ofrer lidt tid på programmet.

Får de udvalgte virksomheder penge?

Nej.

Hvor ligger det?

I Scion DTU’s bygninger på DTU’s campus i Lyngby.

Skal man være der hver dag?

Virksomheden skal være repræsenteret i lokalerne hver dag. Det er afgørende for at få fuldt udbytte af programmet, at man bliver en aktiv del af det daglige miljø. Derfor lægger vi stor vægt på fysisk tilstedeværelse. Man kan sagtens have et par folk, der kun kommer af og til, men virksomhedens ledelse forventes at være repræsenteret hver dag mens programmet kører.

Vi har kontor et andet sted, er det ok?

Ja, men mens DTC kører, forventer vi at I forlægger jeres aktiviteter til vores lokaler i Lyngby.

Skal alle mand i virksomheden være i Lyngby?

Virksomhedens stiftere skal. Vi arbejder med virksomhedens fundament, og det arbejde giver kun mening, hvis det er ledelsen/stifterne, der deltager.

Er møderne obligatoriske?

Vi forventer, at man deltager i de 4 blokke ugentligt. Se ’Indhold’.

Hvordan definerer I hardware?

Alt, hvad der ikke er ren digitalt eller service.Vi har hidtil haft hovedvægt på hardware, der indeholder elektronik, software, sensorer osv, men vi er åbne overfor at vurdere alle fysiske produkter.

Får jeg mit eget kontor?

Nej.
Vi har fælles kontormiljø og adgang til mødelokaler, auditorium, frokoststue og kaffebar. Det er vigtigt, at man får lært hinanden at kende, men naturligvis også vigtigt, at man kan få arbejdsro.

Hvor mange timer om ugen skal jeg bruge på DTC-aktiviteter?

Vi har 4 ugentlige blokke á 1 time.Meget tit vil rådgivningen føre til, at man får ting, man skal arbejde med. MEN vores ambition er, at disse ting er noget man under alle omstændigheder skulle have undersøgt og analyseret, og vi betragter det derfor ikke som arbejde for DTC’s skyld.Der vil være rapportering, spørgeskemaer osv, som vi forventer, I bruger tid på.

Skal man være et team?

Ja.
Enkeltmands-virksomheder har meget lav sandsynlighed for succes. Hvis du er alene, men har en fantastisk idé, så kan du måske komme med alligevel, men så skal vi hurtigt i gang med at finde nogle flere folk til at hoppe ombord.

Hvordan håndterer I fortrolighed?

Vi behandler naturligvis alt materiale med respekt og fortrolighed. Men DTC er et åbent miljø, og vi har dagligt nye folk i lokalerne. Så hvis noget er hyper-følsomt, så lad det blive i skuffen.

Is Danish Tech Challenge only for Danish startups?

No and yes.
We welcome foreigners, and you are welcome to apply English. We do require a Danish VAT number (CVR). Our mission is to strengthen the Danish Industry, so we need to see the potential for value creation in Denmark.

Kan jeg være studerende og være med i DTC?

Ja. Hvis bare virksomheden er dit hovedfokus, så er du velkommen. Nogle af vores deltagere har brugt DTC som praktik eller projekt i forbindelse med studiet. Det støtter vi varmt.

Kan jeg have et job ved siden af?

Ja. Hvis bare virksomheden er dit hovedfokus, så er du velkommen. Flere tidligere deltagere har haft lidt konsulentarbejde ved siden af for at holde skindet på næsen.

Hvem sidder i juryen?

Vi har haft held til at tiltrække meget erfarne og dygtige folk til at vurdere deltagernes projekter. Mange af juryens medlemmer er investorer, både private, fonde og offentlige puljer. Andre er erfarne teknikere, produktudviklere og ledere.

Er DTC kun for DTU spin-outs?

Nej. Men mange DTU spin-outs er indenfor DTC’s målgruppe, og flere tidligere deltagere udspringer af miljøet på DTU.