Danish Tech Challenge skudt i gang

Om fem måneder er én af de personer, der lige nu står og propper sig med morgenmad og kaffe i Scion DTU’s kantine en halv million kroner rigere. En pudsig tanke, når man en mandag formiddag på den første dag i september står og skuer ud over de 30-35 i langt overvejende grad mænd, der er mødt frem til dagens første aktivitet – fælles morgenmad – fordi de og deres virksomhed er blevet valgt ud til at være med i Danish Tech Challenge.

I alt søgte 78 teams om at være med i Danmarks første hardcore hardware-konkurrence for iværksættere, der udelukkende fokuserer på at opfinde og udvikle nye fysiske produkter, der enten kan sælges selvstændigt eller indgå i en industriel produktion. DTC er på én og samme tid en ambitiøs konkurrence og et målrettet accelerator- og vækstforløb, der har som mål at skabe så optimale rammer som muligt for de dygtigste og mest talentfulde højteknologiske iværksættervirksomheder igennem de fire måneder, forløbet varer.

I dag handler det dog mest om at komme ordentligt i gang og få deltagerne installeret i de lokaler i Bygning 356, hvor de får ’domicil’ frem til jul, fortæller projektleder Jakob Svagin fra Scion DTU.

”De næste dage skal desuden bruges på at lave individuelle aftaler, der udpinder, hvilke milepæle deltagerne skal nå i løbet af de fire måneder, som DTC varer. Da det jo er en konkurrence, skal virksomhederne selv opstille en målsætning for forløbet, som vi så skal nikke til. Og den virksomhed, der formår at opstille den mest ambitiøse målsætning og så nå den, vil være et godt bud på en endelig vinder,” siger Jakob Svagin.

Valdemar Siesbye og hans virksomhed Texo Medical er en af deltagerne i DTC. Virksomheden har udviklet et elektronisk plaster, der kan accelerere helingen af kroniske sår, fx hos diabetespatienter, og han har store forventninger til de kommende fire måneder.

”For det første forventer jeg at blive en del af et dynamisk miljø med folk, der brænder for deres ideer, lige som jeg selv gør for min. Og så forventer jeg også at kunne få den nødvendige tekniske support, der gør, at jeg kan komme i gang med en automatiseret produktion af plastrene. Og endelig håber jeg selvfølgelig på at vinde den halve million for den kan vi virkelig godt bruge,” siger Valdemar Siesbye.

Vinderen af DTC og de 500.000 kr. vil blive kåret ved et stort awardshow i slutningen af januar 2015.

 

jbj