Deltager i Danish Tech Challenge vinder stor nordisk cleantech-pris

Med sejren følger en plads i den europæiske finale og 20.000 euro, der bl.a. skal bruges på en investor-tur til Silicon Valley.

I slutningen af oktober drager tre af personerne bag den fem mand store iværksættervirksomhed Nordic Power Converters til Valencia i Spanien til venture-finalen og Climate-KIC Innovation Festival 2014. Her skal de dyste med vinderne fra ti andre lande i Europa og forsvare de danske farver i den største europæiske start-up-konkurrence indenfor cleantech og med en førstepris på 40.000 euro.

Deltager også i Danish Tech Challenge

Siden 1. september har Nordic Power Converters været med i det elitære hardware accelerator-program Danish Tech Challenge, der er en iværksætterkonkurrence, som arrangeres og faciliteres af Scion DTU, og som løber frem til jul. Alligevel fandt to af den lovende iværksættervirksomheds medstiftere, Regnar Paaske og Mickey Madsen, tid i et ellers sammenpresset program for at stille op i Climate-KIC konkurrencen, der bl.a. inkluderede en dags to dages pitch-boot-camp med den amerikanske pitch-coach, Beth Susanne.

Og de timer viste sig at være godt givet ud.
”Jeg har pitchet i mange forskellige sammenhænge, og man kan altid blive bedre. Beth Susanne er den bedste pitch-coach, jeg har oplevet, og hun løftede alle otte deltagere markant,” siger Regnar Paaske.

Bag konkurrencerne og det tilhørende accelerator-program står Climate-KIC, der er en fælles europæisk platform for innovation, som med afsæt i klimaforandringerne forsøger at fremme og udvikle grønne, højteknologiske løsninger med et kommercielt potentiale. Konkret blev deltagerne bedømt på det banebrydende i deres teknologi, markedspotentialet og kvaliteten af deres team og netværk.

På markedet indenfor to år

Nordic Power Converters vindende forretningsidé er en strømforsyning, der på én og samme tid kan øge effektiviteten, er markant billigere, forøger levetiden og reducerer størrelsen med 80 pct. i sammenligning med eksisterende produkter på markedet. Ifølge Regnar Paaske er teamet klar med et konkurrencedygtigt produkt i løbet af 2015-16, og til den tid kigger de ind i et globalt marked til en samlet værdi af 20 mia. dollars om året.
Det er i øvrigt ikke første gang, at Nordic Power Converters trækker sig sejrrigt ud af en iværksætterkonkurrence. I februar i år vandt teamet ’Venture Cup Idea Competition 2014’ i cleantech-kategorien.
”Vi har ingen problemer med at motivere os selv, men det til trods betyder den anerkendelse, det er at vinde en sådan konkurrence alligevel, at vi får et ekstra boost,” siger han.

Investor-tur til Silicon Valley

Regnar Paaske fortæller, at førstepræmien på 20.000 euro blandt andet skal bruges på en investor-tur til november til enhver iværksætters drøm – Silicon Valley, USA.
Ud over i Danmark, hvor Sverige også var med, har der været afholdt regionale konkurrencer i Spanien, Italien, Grækenland, Polen, Tyskland, Storbritannien, Holland, Ungarn og Cypern.