“DTU har den teoretiske viden, og vi kommercialiserer den”

55 % af virksomhederne i Scion DTU samarbejder med DTU

For at man kan bade i havnebassinet i Københavns Havn, kræver det, at man kan overvåge tilstanden af blandt andet bakterier og strømninger i realtid. Det kan DHI, der har hovedkontor i Scion DTU.

”DHI er et spinoff fra DTU helt tilbage fra 1964. I dag modelleres vand for ca. 10.000 kunder på verdensplan gennem vores software, der er udviklet på vores viden og mangeårige erfaring,” siger Ole Mark, der er forskningschef i DHI.

Virksomheden udvikler computermodellering til at overvåge vand i både vandløb, oceaner eller mere kunstige forhold i byer eller på renseanlæg. I dag har virksomheden mere end 1.100 medarbejdere på verdensplan og en stor praktisk viden i vandmiljøer, mens ny dyb forskning bliver foretaget i samarbejde med DTU.

”Vi laver ikke grundforskning. Hvis vi er på et projekt, hvor man gerne vil skabe noget nyt, så er det godt at arbejde sammen med nogen, der har de dybe forskningskompetencer. DTU har den teoretiske viden, og vi kommercialiserer den viden,” siger Ole Mark.

Læs også: Retune DSP vækster mere end 30 procent og går globalt

Samarbejdet giver også mulighed for at finansiere Ph.d.-stillinger i fællesskab og ofte med støtte fra Innovationsfonden. Derudover underviser både Ole Mark og flere af hans kolleger på DTU.

”Det er vigtigt for os, at vi kan profilere DHI over for de studerende på DTU Miljø og DTU Mekanik. Vi er afhængige af at få tilført nye kompetencer og viden for at være ledende aktør i det her felt, og det får vi blandt andet ved at ansætte studerende fra DTU og ved at deltage i fælles forskningsprojekter,” siger Ole Mark.

Derudover samarbejder DHI også med DTU Compute, der bygger logik- og styringsalgoritmer.

Scion DTU i tal 2017