Easypark i vækstforløb hos Scion DTU

280x186_IPhone1

Den danske parkeringstjeneste EasyPark indgår nu samarbejde med Scion DTU. Målet er at udnytte big data potentialet i EasyPark app’en til bl.a. at skabe overblik over og potentielt styre og dirigere trafikken i storbyer over hele verden.

400 forskertimer

EasyPark har teamet op med Scion DTU’s ’Smart Innovation’-program, der bl.a. matcher virksomheder med DTU-forskere. Dermed får folkene bag den populære parkerings-app adgang til 400 forskertimer. Morten Hother Sørensen forventer at se de første resultater af samarbejdet næste forår.

– Smart Innovation-forløbet med EasyPark, som vi netop har skudt i gang, er et lysende eksempel på, hvordan man kan koble forskning og forretning. Til gavn for ikke EasyPark og forskerne, men for billister og trafikken i potentielt set hele verden, siger Steen Donner, der er administrerende direktør i Scion DTU.

I det nye samarbejde skal specialisterne på DTU regne på EasyParks data, sådan at belægningsprocenten af en bestemt parkeringsplads i et givent tidspunkt kommunikeres til brugere af app’en.

– Miljøudfordringen i byerne vil kun blive større de kommende år, og derfor er der behov for at tænke smart – især på trafikområdet. Når vi lancerer vores nye service, vil det betyde, at de op mod 30 procent af trafikken, der i dag opstår, når bilister søger efter en parkeringsplads, vil blive reduceret væsentligt. Det giver et meget stort potentiale for vores app i hele verden, siger Morten Hother Sørensen.

EasyPark har netop haft kick-off møde med forskerne på Scion DTU. Scion DTU har kørt forskersamarbejder med virksomheder siden år og har haft mere end 25 virksomheder igennem.