Godt år for virksomhederne i Scion DTU

62 pct. Så mange af de 208 virksomheder i forskerparken Scion DTU oplevede vækst i det forgangne år, mens 48 pct. havde succes med at øge omsætningen.

I alt blev der skabt mere end 220 nye job i virksomhederne, der primært arbejder indenfor videnstunge områder som hardware, biotek og ITC. Det svarer til en vækst på 14 pct. Til sammenligning lå den generelle vækst i det private erhvervsliv ifølge Danmarks Statistik på beskedne 1,5 pct. fra 3. kvartal 2013 til 3. kvartal 2014.

Det viser en undersøgelse, hvor virksomhederne har svaret på en lang række spørgsmål om det år, der netop er gået. Det er andet år i træk, at Scion DTU gennemfører undersøgelsen, der også kan fortælle om en række andre markante resultater.

Således har mange set værdien i et samarbejde med DTU, hvilket mere end halvdelen (54 pct.) af virksomhederne gjorde sidste år.

Undersøgelsen afslører også, at virksomhederne generelt har et stort internationalt udsyn. Sidste år handlede mere end 8 ud af 10 (81 pct.) med udlandet, mens 40 pct. beskæftigede udenlandske medarbejdere, og 19 pct. var helt eller delvist internationalt ejet.

Se undersøgelsens vigtigste resultater her.