Fra hobbyvirksomhed til professionelle på fire måneder

Værksted på Læsø, bopæl i Aarhus og deltager i Danish Tech Challenge i København. Det var hverdagen for Rosenby Engineerings CEO, Jesper Rosenfeldt Hansen, i de fire måneder virksomheden var en del af acceleratorprogrammet, som han og hans to kollegaer, Julius Skjoldby og Martin Winkel, endte med at blive de stolte vindere af i januar 2018.

Den 18. januar vandt Rosenby Engineering Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kr. i konkurrencen blandt 20 hardwarevirksomheder, som var udvalgt af Danish Tech Challenge-teamet i Scion DTU. Siden overrækkelsen er det gået stærkt for startupvirksomheden, som har udviklet en vanddreven boremaskine, der kan slukke brande i shippingcontainere helt uden menneskelig indblanding.

”Opmærksomheden for vores virksomhed har været enorm, siden vi vandt Danish Tech Challenge. Og det, at vi vandt, har ledt til nogle interessante muligheder, som vi slet ikke havde fået ellers. Vi har fået gode kontakter til investorer, og vi har flere større shippingkunder i pipelinen, hvor vi også får lov at teste vores produkt på skibene”, fortæller Jesper Rosenfeldt Hansen.

Danish Tech Challenge blev en netværksmæssig øjenåbner

I august 2017 flyttede 20 hardware startups ind i forskerparken Scion DTU for at blive en del Danish Tech Challenge, hvor de i løbet af de efterfølgende fire måneder udviklede deres virksomheder og produkter. Virksomhederne får sparring og rådgivning fra forskellige mentorer om alt fra produktudvikling til forretningsplaner.

”For os var det en lærerig proces, hvor vi blev udfordret hver eneste uge. Vi fik en del ’tæsk’ fra Danish Tech Challenge-teamet, og de gav os et vigtigt realitytjek i forhold til markeder og vores forretningsplan. Derudover var det en øjenåbner for os netværksmæssigt at komme ud af hulen og udvide netværket til det maritime miljø”.

En hverdag på tværs af Danmark

I løbet af de måneder, hvor Danish Tech Challenge forløb, var der nok at se til for de tre jyske ungdomsvenner. ”Vi havde værksted og produktudvikling på Læsø, én bor i Aarhus, og minimum én af os mødte hver dag ind i Scion DTU i Lyngby. Det var nogle hårde måneder, men vi ville på ingen måde have været det foruden. Vi står i en helt andet situation med vores virksomhed i dag, og vi er faktisk nået så langt nu, at vi alle tre kan gå på fuld tid i Rosenby Engineering i løbet af foråret. Danish Tech Challenge gjorde, at vi kunne slå os på vores rådgivere og ikke på markedet, og vi er meget mere robuste i dag end før”, slutter Jesper Rosenfeldt Hansen.

Om Rosenby Engineering
Grundlagt i 2016 af barndomsvennerne Jesper Rosenfeldt Hansen (CEO) og Julius Skjoldby (CCO). Martin Winkel (CFO), som er handelsskolekammerat med de to grundlæggere, tiltrådte i 2017 som partner efter en karriere som management consultant i Deloitte.