Nu lyder startskuddet for Danish Tech Challenge 2016

danish-tech-challenge-2016-870x440

Tyve teknologi-startups er netop blevet udvalgt til vækstforløbet Danish Tech Challenge 2016. Det næste halve år skal virksomhederne – med ideer og teknologi til bl.a. desinficering med ozon, forøgelse af high speed data-mængder og avanceret monitorering af muskelaktivitet – konkurrere om Industriens Fonds Innovationspris på 500.000 kroner.

Mulighed for forretningsudvikling, faglig sparring, adgang til investorer og prototype-værksteder samt en hovedpræmie på 500.000 kroner fra Industriens Fond. Det er nogle af grundene til, at cirka 60 teknologi-startups tidligere i år ansøgte om at være med i Danish Tech Challenge.

De 20 virksomheder flytter ind i rykker forskerparken Scion DTU Lyngby på mandag den 15. august, hvor de frem til januar 2017 skal igennem et hårdt forløb, der vil udvikle og trykprøve deres idéer, planer og muligheder for succes.

– Vi ønsker at styrke iværksætterkulturen inden for teknologiområdet og hjælpe nystartede fremstillingsvirksomheder med at løse de særlige udfordringer der kendetegner netop sådanne industritunge iværksættere. Med Danish Tech Challenge understøtter vi, at vi i Danmark kan udvikle teknologier og idéer, der på sigt kan blive til vækstvirksomheder og dermed skabe nye arbejdspladser herhjemme, siger Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond, der støtter forløbet for tredje år i træk.

Har hentet over 100 mio. kroner

Det er tredje gang Danish Tech Challenge kører, og forventningerne er ganske høje. Mens halvdelen af iværksætterne i Danmark typisk bukker under inden for tre til fem år, så lever de 18 iværksættere, der deltog i Danish Tech Challenge i 2014 stadig. De har endda fordoblet det samlede antal medarbejdere og deres omsætning – og sammen med deltagerne fra 2015 har de i alt hentet over 100 millioner kroner i funding.

De tyve virksomheder, der er udvalgt til Danish Tech Challenge 2016 spænder bredt over kategorierne medicinsk teknologi, optik og sensorer, forbundne enheder (Internet of Things) og forbrugerprodukter.

-Vi ser igen i år en række interessante ideer, teknologier og produkter. Fælles for dem alle er, at der er tale om højteknologiske, fysiske produkter, der rækker udover software eller serviceydelser. Og det er et ret spændende felt af deltagere, vi har i år, siger Steen Donner, adm. direktør for forskerparken Scion DTU, der faciliterer Danish Tech Challenge og lægger lokaler til iværksætterne og udviklingen af deres produkter.

Danish Tech Challenge løber fra august til slutningen af december, hvorefter vinderen af hovedpræmien kåres ved et festligt afslutningsarrangement til januar. Undervejs i forløbet skal deltagerne både udvikle produktet, forretningsplanen, tale med investorer og indgå i intens sparring.

Se de deltagende virksomheder i Danish Tech Challenge 2016.