Nordic Power Converters vinder Danish Tech Challenge

Iværksættervirksomheden Nordic Power Converters fik i dag overrakt Industriens Fonds Iværksætterpris 2014 som vinder af den første udgave af hardware-konkurrencen Danish Tech Challenge. Prisen blev uddelt af Kronprins Frederik ved et stort awardshow i København.

Efter fire måneders intenst accelerationsforløb og masser af hårdt arbejde kunne teamet bag virksomheden Nordic Power Converters række armene i vejret og modtage både trofæ og en check på 500.000 kr. som vinder af den første udgave af Danish Tech Challenge.
Prisen – Industriens Fonds Iværksætterpris 2014 – blev overrakt af kronprins Frederik ved et stort awardshow i Marketenderiet i Valby.

Banebrydende strømforsyning sætter nye standarder

I en tæt finale med fem andre lovende iværksættervirksomheder sejrede Nordic Power Converters med deres banebrydende strømforsyning, der sætter nye standarder – også i international sammenhæng – for strømforsyningers størrelse og levetid.

”Det er fantastisk, at det blev os. Det giver motivation til at blive ved med at stå op kl. fem om morgenen og arbejde igennem på vores projekt. Prisen og de 500.000 kr. gør det muligt for os at rykke hele vores plan tre-fire måneder frem, så vi kan komme endnu hurtigere på markedet,” siger Regnar Paaske, medstifter af Nordic Power Converters.

Danish Tech Challenge er udviklet og gennemført af forskerparken Scion DTU i samarbejde med Industriens Fond, der har støttet projektet med 2,9 mio. kr.

Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond, siger: ”Danish Tech Challenge har givet os mange af de ting, vi havde håbet på, da vi gik ind i projektet. Virksomhederne har været dybt engagerede, og de fleste har rykket sig markant i forhold til at skabe vækst fremadrettet. Vi mener fortsat, at der er behov for et accelerationsforløb, der henvender sig specifikt til hardware-virksomheder og deres særlige udfordringer. Med de gode erfaringer fra dette års forløb, har vi derfor besluttet, at vi også fremover vil involvere os i Danish Tech Challenge. Det indebærer, at vi også i de kommende tre år vil uddele Industriens Fonds Iværksætterpris.”

Nordic Power Converters blev etableret i 2014 af Regnar Paaske og ph.d. Mickey Madsen som et spin-out fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU), men bag teknologien ligger flere års forskning og udvikling på DTU Elektro.

Som begrundelse for sit valg udtaler juryen: ”Der er tale om en god gedigen ingeniøropfindelse, som har et stort og globalt potentiale. Nordic Power Converters har stærke kompetencer både indenfor teknologien, men også på den kommercielle side. Virksomheden har udviklet en teknologi, der tilbyder kunderne en klar og reel værdi. Samlet set har Nordic Power Converters et realistisk potentiale til indenfor få år at blive en god og sund dansk industrivirksomhed.”

 

jbj

Foto: Ulrik Jantzen/Scion DTU