Radioaktiv trio vinder iværksætterpris på 500.000 kroner

medtrace-nyhed-vinder-danish-tech-challenge

Den 21. januar vandt den danske virksomhed MedTrace Industriens Fonds iværksætterpris på en halv million danske kroner. Det skete, da virksomheden, der har opfundet et unikt system til at producere og anvende radioaktivt vand til hjertescanninger, blev kåret som vinder af Danish Tech Challenge 2015. De tre iværksættere bag MedTrace fik overrakt prisen af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik.

I august 2015 flyttede 20 højteknologiske iværksættervirksomheder med pc’er, udstyr og store ambitioner ind i forskerparken Scion DTU som deltagere i iværksætterkonkurrencen Danish Tech Challenge. Efter mange timers hårdt arbejde, udvikling og solide erfaringer rigere, blev vinderen af konkurrencen så fundet.

”Det har været meget intenst og udviklende forløb. Og vi er meget stolte af at modtage Industriens Fonds Iværksætterpris. Det er nogle virkelige dygtige, hårdtarbejdende konkurrenter med stort potentiale, vi har boet, arbejdet og konkurreret med det seneste halve års tid”, siger direktør for MedTrace, Martin Stenfeldt, der sammen med Rune Wilk Kristensen og Peter Larsen er stifter af virksomheden.

”Pengene skal bruges på at sætte endnu mere skub i MedTrace. Vi skal yderligere øge virksomhedens momentum og udvikling. Det giver ekstra blod på tanden”.

Ingeniørkunst på højt niveau

Undervejs i forløbet, der drives af og i forskerparken Scion DTU, har deltagerne arbejdet intenst med produkt- og forretningsudvikling, markedsanalyse, investorjagt, patentansøgninger og meget andet. Det er sket både sammen, individuelt og ikke mindst i tæt sparring med konsulenter og specialister.

”Danish Tech Challenge har igen i år udfordret og coachet virksomhederne, så deltagerne har kunnet rykke og udvikle sig og dermed styrke deres potentiale til at blive til netop de vækstvirksomheder, vi som samfund altid er på udkig efter. Danish Tech Challenge er et iværksætterforløb der henvender sig til hardware-iværksættere, der opfinder, udvikler og producerer fysiske produkter. Vi glæder os meget til at følge både MedTrace og de øvrige deltagere i fremtiden”, siger Mads Lebech, adm. direktør for Industriens Fond.

Juryen i konkurrencen siger som begrundelse for at have valgt MedTrace som vinder af Danish Tech Challenge 2015:

“Årets vinder i Danish Tech Challenge er en virksomhed, som scorer højt på alle parametre. Der er tale om ingeniørkunst på højt niveau i international topklasse. Virksomheden har stærke kompetencer både indenfor teknologien, men også på den kommercielle side. Virksomheden har udviklet en teknologi, der tilbyder deres kunder, partnere og brugere en klar og reel værdi. De har allerede fået valideret, at kunderne er oprigtigt interesserede, både herhjemme og internationalt.

Samlet set har virksomheden et klart og realistisk potentiale til indenfor få år at blive en god og sund dansk industrivirksomhed.”

Finalisterne i konkurrencen talte udover MedTrace også virksomhederne Fluidan, MEQU, Intelligent Marking, SpaceInvader og Spiio. Læs mere om virksomhederne i Danish Tech Challenge 2015 her:
https://sciondtu.dk/danish-tech-challenge/deltagere/deltagere-2015/