Revolutionerende strømforsyning vinder 500.000 kr.

Prisen blev overrakt af HKH Kronprins Frederik ved et stort awardshow i København.

Efter fire måneders intenst accelerationsforløb og masser af hårdt arbejde kunne teamet bag virksomheden Nordic Power Converters række armene i vejret og modtage både trofæ og en check på 500.000 kr. som vinder af den første udgave af Danish Tech Challenge.
Prisen – Industriens Fonds Iværksætterpris 2014 – blev overrakt af kronprins Frederik ved et stort awardshow i Marketenderiet i Valby, hvor også repræsentanter fra erhvervsliv, brancheorganisationer og innovationsmiljøer samt en lang række investorer var mødt frem.

Gedigen ingeniøropfindelse

I en tæt finale med fem andre lovende iværksættervirksomheder sejrede Nordic Power Converters med deres banebrydende strømforsyning, der sætter nye standarder – også i international sammenhæng – for strømforsyningers størrelse og levetid. Som begrundelse for sit valg kom juryen, der bestod af tekniske eksperter, private investorer og folk med iværksættererfaring, med denne motivation:

”Der er tale om en god gedigen ingeniøropfindelse, som har et stort og globalt potentiale. Nordic Power Converters har stærke kompetencer både indenfor teknologien, men også på den kommercielle side. Virksomheden har udviklet en teknologi, der tilbyder kunderne en klar og reel værdi. Samlet set har Nordic Power Converters et realistisk potentiale til indenfor få år at blive en god og sund dansk industrivirksomhed.”

Virksomheden Nordic Power Converters blev etableret i 2014 af Regnar Paaske og ph.d. Mickey Madsen som et spin-out fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU), men bag teknologien ligger flere års forskning og udvikling på DTU Elektro.

Danish Tech Challenge er udviklet og gennemført af forskerparken Scion DTU i samarbejde med Industriens Fond, der har støttet projektet med 2,9 mio. kr.

 

jbj

Foto: Ulrik Jantzen/Scion DTU