Santaris solgt for milliardbeløb

Roche, der er en af verdensførende medicinalkoncerner med flere end 85.000 ansatte, betaler i alt omkring 2,5 mia. kr. for bl.a. at få fingrene i Santaris’ banebrydende og patenterede teknologiplatform, den såkaldte LNA Antisense, der kan identificere syge celler og standse deres produktion af protein.

Kur mod cancer

Hvis det lykkes Roche at få teknologien til at performe, vil man kunne behandle sygdomme, man ikke tidligere kunne behandle, herunder cancer.

Schweizerne lægger i første omgang 1,4 mia. kr. på bordet for at overtage Santaris Pharma, men det beløb kan vokse med yderligere 1,1 mia. kr., hvis bestemte milepæle indfries.

Bliver i Danmark

Roche forventer at bevare Santaris’ forskningsvirksomhed i Danmark under det nye navn Roche Innovation Center Copenhagen.

Santaris Pharma blev etableret i 2003 gennem en fusion mellem biofarma-selskaberne Cureon og Pantheco. Selskabet har gennem ti år haft hovedsæde i forskerparken Scion DTU i Hørsholm og en mindre forskningsafdeling i San Diego, USA. I Danmark har man ca. 65 ansatte.