Scion DTU får 50 millioner til nyt innovationsprojekt

Forskerparken Scion DTU tilbyder nu virksomheder i hovedstadsområdet direkte adgang til førende højteknologiske specialister og forskere. Med 50 millioner kroner i ryggen vil Scion DTU således koble virksomheder, der vil udvikle fremtidens koncepter eller prototyper tæt sammen med forskere på Danmarks Tekniske Universitet, DTU. Projektet skal være med til at styrke virksomhedernes konkurrence- og innovationsevne og skabe øget vækst.

Fremtiden byder på køleskabe, der kan kommunikere med mobilen, biler, der selv finder parkeringspladser, og vandingssystemer, der kun bruger vand, når vejrudsigten anbefaler det. Mulighederne med brug af højteknologi og big data er uendelige og forventningerne fra forbrugerne og markedet til fremtidens produkter er meget høje.

Derfor vil forskerparken Scion DTU hjælpe virksomheder forrest i feltet i konkurrencen om at udvikle og tilbyde fremtidens teknologi og koncepter. Det skal bl.a. ske via Smart Innovation, der etablerer tæt samarbejde mellem virksomheder i hovedstadsområdet med en god forretningsmæssig idé og nogle af de bedste forskere på Danmarks Tekniske Universitet.

”Man taler meget om at få koblet erhvervslivet og den unikke forskning, der foregår på vores universiteter sammen. Det er præcist det, Smart Innovation tilbyder. Ved at lade virksomhederne samarbejde intensivt med nogle af de skarpeste teknologihjerner i verden, kan vi hjælpe dem med at flytte sig selv, deres produkter og deres services mange år frem i udvikling”, siger Helle Nielsen-Elgaard, der står i spidsen for Smart Innovation-projektet.

Flere end 500 timer

Helt konkret får virksomhederne i Smart Innovation-forløbet mere end 500 timer foræret. De 400 timer er udveksling af ekspertviden med DTU, mens Scion DTU’s innovationskonsulenter og forretningsrådgivere stiller 45 timers forretningsrådgivning og 100 faciliteringstimer til rådighed for virksomhederne.
Smart Innovation er finansieret af EU’s regional- og socialfonde, Region Hovedstaden og Greater Copenhagen.

Virksomheder der ønsker at blive del af Smart Innovation kan læse mere på
https://www.sciondtu.dk/si