Scion DTU en del af dansk-koreansk iværksættersatsning

Mandag den 1. september underskrev Danmark og (Syd)Korea en aftale om et fremtidigt innovationssamarbejde. Koreanerne ønsker, at de store uddannelses- og forskningsbudgetter ikke kun kommer landets største virksomheder til gode, og derfor har de set sig lune på de positive danske erfaringer med overførsel af teknologi fra universiteter til små og mellemstore virksomheder med henblik på jobskabelse og vækst.

Vil lære af KU og Scion DTU
Sammen med blandt andre Københavns Universitet er forskerparken Scion DTU en del af samarbejdet, som i første omgang indebærer, at to koreanske virksomheder er kommet med i den ambitiøse hardware-konkurrence for iværksættere, Danish Tech Challenge (DTC), der arrangeres af Scion DTU, og som gik i gang samme dag som uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) underskrev samarbejdsaftalen.

Gevinster på kort og lang sigt
Steen Donner, adm. direktør i Scion DTU, vurderer, at de to koreanske startups JD Sound og K&P Medical, som er blevet udvalgt, giver konkurrencen et internationalt skær, der både løfter konkurrencen nu og her og på sigt.

”I første omgang får vi en styrkelse af indholdet og netværket i DTC, fordi feltet ikke kun består af danske iværksættere. På længere sigt får vi i Scion DTU brugbare erfaringer med at arbejde internationalt, således at vi i den næste udgave af DTC vil stå bedre rustet til at kunne tiltrække iværksættervirksomheder udefra, og dermed styrke niveauet i konkurrencen,” siger Steen Donner.

Danmark er et af blot fem lande og det eneste europæiske, som er omfattet af innovationssamarbejdet. Det er planen, at udvekslingen af viden skal gå begge veje, og derfor planlægger forskningsministeren et besøg i Seoul til januar næste år.

jbj