”Hos Scion DTU har vi et fagligt komplet netværk”

67 % af virksomhederne i Scion DTU samarbejder med andre virksomheder i Forskerparken

For Bawat spiller det faglige netværk i forskerparken Scion DTU en stor rolle. Da virksomheden første gang rykkede ind i 2011, opbyggede den på kort tid et specialiseret netværk, som den stadig drager stor nytte af.

”Startåret sikrede os et Horizon 2020 legat på 2,4 millioner euro fra EU. Hele ansøgningsprocessen er udarbejdet i samarbejde med 1st Mile, der hjælper med projektfinansieringer og sidder i Forskerparken i Lyngby. Finansieringen er enorm vigtigt for os, og den skal hjælpe os med at opnå den amerikanske typegodkendelse af vores system til behandling af ballastvand i skibe,” siger CEO Kim Diederichsen.

Den maritime teknologivirksomhed blev i januar 2015 blåstemplet af FN, da den fik en IMO-typegodkendelse. Det var vejen ind på markedet. Siden da har Bawat haft øjnene rettet mod en amerikansk typegodkendelse, og i den proces har de samarbejdet med flere andre virksomheder i Forskerparken.

Læs også: ”Vi ville få svært ved at vækste vores forretning, hvis ikke vi sad i Scion DTU”

”Hos Scion DTU har vi et fagligt komplet netværk. Det er vigtigt for os, at vi har en nem adgang til specialister med en anden faglig ekspertise, end den vi selv sidder med. Vi kan fokusere på produktoptimering og samarbejde med de bedste folk i branchen, når behovet opstår. Det kan være alt fra validering af produkt til IP-rettigheder,” siger Kim Diederichsen og fortsætter:

”I forbindelse med den amerikanske typegodkendelsesproces har vi arbejdet sammen med Force Technology, der hjælper os med relevante miljøtests af kontrolsystemet og også har adresse i Scion DTU. Det samme gælder for DHI, der med biologiske land- og søbaserede tests validerer vores system.”

Scion DTU i tal 2017