Stor interesse for Danish Tech Challenge

Selv om kun én vil stå tilbage med førstepræmien på en halv mio. kr., når Scion DTU’s nye iværksætterkonkurrence Danish Tech Challenge er afsluttet i februar næste år, vil de øvrige 19 deltagere få masser af værdifuld viden og kontakter undervejs. Viden og kontakter, der for manges vedkommende vil kunne gøres op i kolde kontanter, når de fire måneders konkurrenceforløb er overstået.

”Det rigtige visitkort på det helt rigtige tidspunkt kan i bogstavelig forstand vise sig at være millioner værd for en nystartet virksomhed,” sagde Jakob Svagin, projektleder i Scion DTU og ansvarlig for afviklingen af Danish Tech Challenge, blandt andet i sin velkomsttale til det fyldte auditorium hos Scion DTU i Lyngby.

Herefter bød eftermiddagen på en række korte indlæg fra fagfolk med tilknytning til Danish Tech Challenge.
Kristine Garde, chef for Cleantech Innovation i Scion DTU, fortalte om baggrunden for at etablere en ny iværksætterkonkurrence med fokus på hardware og det værdifulde miljø, man som deltager vil blive en del af.

Deltagerne får vigtige værktøjer

Morten Wagner, chef for IdemoLab hos Delta, der er en af de foreløbigt 15 virksomheder og organisationer, der har sagt ja til at rådgive og vejlede deltagerne undervejs i Danish Tech Challenge, fortalte om betydningen af koncept- og produktudvikling, som er et af Deltas specialer. Essensen i hans budskab var, at selv om rigtig mange produkter fejler, så findes der værktøjer, der allerede i den tidlige fase kan sikre, at ens produkt både virker og kan sælges.

Fra Scion DTU fortalte innovationskonsulent Thomas Klem Andersen om Scion Team Mentoring, som står til deltagernes rådighed i de fire måneder, konkurrencen varer. Han forklarede bl.a., at ordningen er udviklet hos MIT i Boston og bygger på mange års praktisk erfaring.

Og endelig redegjorde partner i rådgivningsvirksomheden Keystones, Jan Rosenbom, for, hvordan deltagerne vil få hjælp til at lægge en finansieringsstrategi, herunder værdiansættelse og forhandlingsteknik.

Iværksætterkonkurrence for både unge og erfarne

Efter orienteringsmødet var projektleder Jakob Svagin meget tilfreds.
”Med det store fremmøde fik vi bekræftet, at der er en reel interesse for et tilbud målrettet hardware startups. Vi fik også bekræftet, at det er et blandet felt af unge og mere erfarne iværksættere, der ønsker at være med. Samtidig var der adskillige startups, som jeg ikke havde hørt om før, der bagefter kom hen og spurgte ind til, hvordan de kunne komme med, så det var meget positivt,” siger Jakob Svagin.

Det er stadig muligt at være med i Danish Tech Challenge. Ansøgningsfristen udløber først 1. juni.

Læs mere på www.sciondtu.dk/dtc.

 

Fakta:
Disse virksomheder og organisationer bidrager med tid, kompetencer og viden til deltagerne i Danish Tech Challenge:
Awapatent, opfind.nu, IPU, Delta, Seed Capital, Connect Denmark, 1st Mile, Damvig Develop, IUNO, Venture Cup, MADE, IDA, Kapacitet.as, DI for iværksættere og Keystones.