Stort fremmøde til Open Inspiration om forandringsledelse

Det var også temaet for forfatterens foredrag, da hun onsdag den 17. september gæstede Scion DTU’s foredragsrække, Open Inspiration. Her sad næsten 100 tilhørere fra organisationer og virksomheder klar til at lade sig inspirere af forfatterens bud på, hvordan man skaber effektivt samarbejde om forandring, så både resultater og trivsel er i top.

Ifølge Anette Franck trænger mange lederes syn på forandringskommunikation på jobbet i sig selv til forandring. Uanset om man er topleder, mellemleder eller projektleder, og om virksomheden er stor eller lille, er man ifølge Anette Franck forandringsleder. Og forudsætningen for at lykkes med at skabe resultater er, at ens kolleger og medarbejdere vil samarbejde med en omkring udvikling.

Vi er vilde med forandringer
I modsætning til hvad mange af os måske går rundt og tror, er vi mennesker nemlig vilde med forandringer – så længe vi føler os inddraget og kan se en mening med ændringerne. Med andre ord skal forandringslederen være i stand til at svare på det helt centrale spørgsmål i alle former for forandringer: hvad betyder det for mig?

Ét af de steder, hvor det ofte går galt, er, når medarbejderne forventer at blive involveret i forandringsprocessen, men i stedet blot får at vide, hvad de fremover skal gøre. Her er det ifølge Anette Franck afgørende, at man som forandringsleder skelner mellem information og kommunikation. Mens information ofte er envejsformidling i beskedform, så forudsætter en succesfuld forandringsproces kommunikation, dialog og involvering af medarbejdere og kolleger, understregede Anette Franck.

Du kan læse mere om Anette Francks tanker og ideer på hendes hjemmeside. Hendes bog ’Modarbejder eller medarbejder – Forandringskommunikation skaber samarbejde’, der er på 173 sider og udkom i september på Djøf Forlag, kan bl.a. købes via forlagets hjemmeside. Pris: 275 kr. (220 kr. for medlemmer).

Det næste Open Inspiration i Scion DTU er med Digital Works og omhandler, hvordan din virksomhed bruger LinkedIn professionelt. Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her. Deltagelse er gratis.

jbj