”Vi ville få svært ved at vækste vores forretning, hvis ikke vi sad i Scion DTU”

75 % af virksomhederne i Scion DTU mener, at Forskerparken bidrager positivt til deres vækst

Copenhagen Nanosystems er Danish Tech Challenge-alumni fra 2016 og har siden da siddet i Forskerparken i Lyngby. Startuppet har udviklet en højteknologisk plastikbeholder, der kan måle på mange typer væsker og hjælpe kunder med at lave eksempelvis kvalitetskontrol på deres produkter. Til hverdag drager de stor nytte af deres placering i Scion DTU og Forskerparkens faciliteter.

”Vi bor i en af Scion DTU’s laboratoriebygninger. Vi har let og fleksibel adgang til de bedste faciliteter, som vores højteknologiske løsning kræver. Det er alfa og omega for, at vi kan holde trit med og bidrage til udviklingen af nanoteknologien. Alternativt skulle vi selv investere dyrt i de samme forhold. Så det ville være svært at vækste vores forretning, hvis ikke vi sad i Scion DTU,” siger Emil Højlund-Nielsen, der er CEO i Copenhagen Nanosystems.

Læs også: ”Hos Scion DTU har vi et fagligt komplet netværk”

Scion DTU stiller laboratorier til rådighed til alle typer af virksomheder, og for Copenhagen Nanosystems er især fleksibiliteten og den lette adgang til ydre faciliteter afgørende. Derudover deltager virksomheden i Scion DTU’s mentorforløb:

“Gennem Scion DTU’s mentorforløb får vi rådgivning af erfarne mentorer med forskellige baggrunde og kompetencer. Denne sparring får man ikke andre steder. Det har især hjulpet os med arbejdet med at sikre patentering. Og så har en række kommercielle relationer gjort, at vi er blevet introduceret til relevante forbindelser, både hvad angår kunder og investering,” siger Emil Højlund-Nielsen.

Men også den lette adgang til resten af DTU’s faciliteter er afgørende.

”Vi bruger DTU Danchip, der er Danmarks center for mikro- og nanofabrikation. Konkret bruger vi deres renrum til at fabrikere stemplerne til vores produktion, og her får vi altså adgang til forhold, man ellers kun ser hos de største virksomheder rundt om i verden,” siger Emil Højlund-Nielsen.

Scion DTU i tal 2017